26 augusti 2021
19:45

Djurgårdens IF FF 3

Referat: Saltsjöbadens IF - Djurgårdens IF FF 3

Tjejerna stod för en stark insats ikväll på Saltsjöbadens IP när de bortaslog Saltsjöbaden i ösregnet och stormvindarna. Vi hade ikväll fin-fin förstärkning av tre spelare från F05: Anastasia, Ophélia och Vanessa. Stort tack för att ni ställde upp och för ert fina spel! Edda och Stina delade på målvaktsarbetet och stod var sin halvlek, hur säkra som helst. Innan matchen pratade vi om att ha 15 avslut på mål i första halvlek och det gick sånär. Medan Saltsjöbaden blev tillbakatryckta och endast skapade någon enstaka chans låg våra tjejer på i anfall efter anfall och hade ett mycket stort bollinnehav. Vi skapade flera fina lägen, bl a efter flera fint slagna hörnor. Trots den spelmässiga dominansen lät målen vänta på sig till dess att Bjurre prickade in en frispark från långt håll i den 29 minuten. Sara bidrog genom att hålla sig framme och störa målvakten. 0-1 stod sig halvleken ut. En kort stund i början av andra halvlek lyckades Saltsjöbaden lyfta spelet men vi tog strax kommandot på nytt och nu började också vårt spelövertag att visa sig i målprotokollet. I andra halvlekens 18e minut gjorde Ophélia en framryckning, vann ett par motlägg och var plötsligt ensam med målvakten. Hon gjorde inget misstag utan curlade snyggt in 2-0 till vänster om målvakten. Fyra minuter senare var det dags igen sedan India mycket vackert spelat in bollen från högerkanten till Sara som behärskat stötte bollen i mål, 0-3. India var inte nöjd; i andra halvleks 37e minut stod hon för en ny genialisk framspelning till Hanna som var iskall med avslutet och rullade in 0-4. Precis i slutskedet lyckades Saltsjöbaden få in en reducering men den var mest av akademiskt intresse eftersom matchen var avgjord. Roligt att se att vi var så pass stabila i försvaret, trots att ingen av våra riktigt ordinarie mittbackar fanns att tillgå. Bjurre och Lollo skötte mittbacksjobbet med den äran. Överlag mycket bra kämpainsatser och fint spel, bra jobbat alla!